Elka Artist 707 en model X-705

"Als het bedrijf Elka niet had bestaan, hadden legendarische synth-acts als Jean-Michel Jarre, Tangerine Dream, Klaus Schulze of Ultravox waarschijnlijk een beetje anders geklonken.

Elka-instrumenten zoals het slagschip Synthex of de Rhapsody-stringsynth, ook gebruikt door onder andere Supertramp, zijn cult."

 

Elka werd in 1965 opgericht in het Italiaanse synthesizer- en orgel-mekka Castelfirdado door Mario en Piero Crucianelli en twee andere partners. La Famiglia is natuurlijk altijd erg belangrijk in Italië, en dus gaan de wortels van het bedrijf terug tot 1888, toen Sante Crucianelli hier accordeons begon te maken. Overigens is de bedrijfsnaam een acroniem voor "ELettronica" en "KAstelfidardo".

 

(Tekstelement van www.keyboards.de/stories/legendaere-elka-instruments)

De Elka X705 in Musée de l'Orgue Annahütte
De Elka X705 in Musée de l'Orgue Annahütte

Zowel de Elka Artist 707 als de portable versie X-705 zijn fantastisch klinkende, volledig analoge dubbel-manualige orgels uit de jaren 70. Met een zeer goede (voor die tijd) Hammond kloon, 2 Elka Rhapsody 610 string-machines, een Elka Soloist 505 monofone synthesizer, een punch brass preset synth, een retro style beatbox en mooi klinkende spring reverb. Een enorm beest en heel indrukwekkend om te bespelen!

 Elka Artist 707 na de restauratie
Elka Artist 707 na de restauratie

Elka Artist 707 , gerestaureerd en speelbaar in  Musée de l'Orgue Annahütte .
Luister wat deze Elka allemaal kan:

Details van de restauratie komen...